Rusko je rozhorčené zámerom Moldavska zriadiť múzeum sovietskej okupácie

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:40 • 2 min
Rusko je rozhorčené zámerom Moldavska zriadiť múzeum sovietskej okupácie

MOSKVA - Rusko je pobúrené zámerom moldavskej vlády zriadiť "vojenské múzeum sovietskej okupácie". Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Moskva považuje iniciatívu moldavského ministra obrany Anatola Salaru za "bezbožné zničenie" pamiatky na hrdinov. "Skutočnosť, že moldavské úrady robia takéto kroky v roku, v ktorom si pripomíname 70. výročie víťazstva sovietskeho ľudu nad fašizmom, je mimoriadnym cynizmom," uviedol vo vyhlásení ruský rezort diplomacie.


Kišiňov už niekoľko rokov neplní dohodu z roku 2011 ohľadom zachovávania pamiatky na odvahu a hrdinstvo národov členských krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ) počas Veľkej vlasteneckej vojny, tvrdí ruské ministerstvo.
"Dúfame, že na pozadí masových protestov v Kišiňove si moldavské úrady zachovajú dostatok politickej vyzretosti a zdravého rozumu, aby nepodľahli nepostačujúcemu dialógu so svojím vlastným ľudom a nezrealizovali myšlienky, ktoré môžu vyústiť do vážneho naštrbenia bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami," zdôraznilo ministerstvo.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies