Rusko je proti pozemnej ofenzíve v Líbyi, Francúzi vyhostili 14 diplomatov

NETKY.SK • 6 Máj 2011, 12:44 • 2 min
Rusko je proti pozemnej ofenzíve v Líbyi, Francúzi vyhostili 14 diplomatov

Rusko je proti pozemnej ofenzíve v Líbyi, Francúzi vyhostili 14 diplomatov - Politika Rusko je proti akejkoľvek pozemnej operácii v Líbyi. Povedal to dnes v Moskve ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po stretnutí so svojím čínskym rezortným par

slovakia

left justify in out

img

Rusko je proti akejkoľvek pozemnej operácii v Líbyi. Povedal to dnes v Moskve ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po stretnutí so svojím čínskym rezortným partnerom Jangom Ťie-čch'.
      Lavrov kritizoval štvrtkové rozhodnutie tzv. kontaktnej skupiny, ktorej členmi sú aj Spojené štáty, Francúzsko a Británia, vytvoriť nevojenský fond na pomoc povstalcom.
      Podľa Lavrova sa takýmito krokmi potláčajú rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a podporuje sa jedna strana v občianskej vojne v Líbyi.
      Francúzsko dnes oznámilo, že vyhostilo 14 líbyjských diplomatov v súvislosti s ich lojalitou vláde líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.
      Francúzske ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení uviedlo, že diplomati vykonávali "činnosti, ktoré boli nezlučiteľné s príslušnými rezolúciami OSN ... a v rozpore s ochranou líbyjských civilistov." Líbyjskí diplomati boli vyhlásení za "nežiaduce osoby" a musia najneskôr do 48 hodín opustiť Francúzsko.
      Francúzsko a Británia naliehajú na zintenzívnenie bombardovania Líbye zo strany NATO, ktoré je zamerané proti jednotkám verným Kaddáfímu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies