Rusko je pripravené zrevidovať plány budúcoročnej ťažby ropy

NETKY.SK • 24 November 2016, 11:50 • 2 min
Rusko je pripravené zrevidovať plány budúcoročnej ťažby ropy

MOSKVA - Rusko je pripravené zrevidovať plány budúcoročnej ťažby, ak sa Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) dohodne na zmrazení ťažby.

slovakia

left justify in out

"Podľa našich plánov sa ťažba budúci rok zvýši. Ak by sme udržali súčasnú úroveň, aby sme k zmrazeniu prispeli, znamenalo by to v roku 2017 zníženie o 200.000 až 300.000 barelov denne," cituje agentúra Reuters ministra energetiky Alexandra Novaka.

 

Členovia OPEC aj ostatné významné krajiny sa majú stretnúť 30. novembra, aby sa pokúsili dohodnúť na zmrazení ťažby. Rusko mieni rokovať s krajinami, ktoré nie sú členmi OPEC, napríklad s Kazachstanom a Mexikom. Podľa Novaka sa konzultácie nevedú s USA a Nórsko sa na dohode nemieni podieľať.

 

Novak však ďalej uviedol, že nikto nevie predpovedať, ako sa dosiahne rovnováha na ropných trhoch. Očakáva, že prebytok ropy na trhoch na konci tohto roka dosiahne milión barelov denne, na začiatku roka išlo o 1,8 milióna barelov denne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies