Rusko je pripravené rokovať so zástupcami líbyjských vzbúrencov

NETKY.SK • 16 Máj 2011, 11:52 • 2 min
Rusko je pripravené rokovať so zástupcami líbyjských vzbúrencov

Rusko je pripravené rokovať so zástupcami líbyjských vzbúrencov

slovakia

left justify in out

img

Rusko je pripravené rokovať s predstaviteľmi líbyjských vzbúrencov o mierovom riešení konfliktu v Líbyi, povedal dnes šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov.
      Delegácia predstaviteľov líbyjských povstalcov podľa neho plánovala pricestovať na rokovania do Moskvy, cestu však zrušili z technických dôvodov. Lavrov zároveň vyjadril nádej, že líbyjskí opoziční predstavitelia budú môcť čoskoro navštíviť Moskvu.
      Ruský minister zahraničných vecí zároveň oznámil, že ešte v priebehu dnešného dňa sa stretne aj s osobitným vyslancom OSN pre Líbyu, Abdaliláhom al-Chatíbom. Ruskí predstavitelia by sa v utorok v Moskve mali stretnúť aj so zástupcami líbyjskej vlády, dodal.
      Rusko sa ako stály člen Bezpečnostnej rady OSN zdržalo hlasovania o medzinárodnej vojenskej operácii v Líbyi a vyjadrilo obavy v súvislosti s civilnými obeťami a neprimeraným použitím sily.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona