Rusko investuje do modernizácie zbrojárskych firiem vyše 9 mld. eur

NETKY.SK • 8 Október 2011, 00:19 • 2 min
Rusko investuje do modernizácie zbrojárskych firiem vyše 9 mld. eur

Rusko investuje do modernizácie zbrojárskych firiem vyše 9 mld. eur

slovakia

left justify in out

img

Ruská vláda investuje v najbližších troch rokoch do modernizácie zbrojárskych firiem 400 miliárd rubľov (9,23 miliardy eur). Povedal to dnes ruský premiér Vladimir Putin.

Ako uviedol na dnešnom zasadnutí vlády, zhruba 1700 podnikov musí prejsť radikálnou modernizáciou. Dodal, že vláda je nútená tento krok urobiť, ak má naplniť ambiciózny program nákupu nových, modernejších zbraní. "Ak chceme mať zbrane, ktoré zodpovedajú dnešnej dobe, potrebujeme náš zbrojársky sektor zmodernizovať," povedal ruský premiér.

Rusko plánuje investovať do nákupu nových zbraní do konca tohto desaťročia okolo 20 biliónov rubľov. Domáce podniky si pritom v poslednom období vyslúžili ostrú kritiku vlády, že nie sú schopné naplniť požiadavky armády. Analytici poukazujú najmä na korupciu, zastarané zariadenia a nefungujúce prepojenia medzi subdodávateľmi.

Výsledkom nepriaznivej situácie v ruskom zbrojárskom priemysle je, že ministerstvo obrany sa obrátilo na zahraničných dodávateľov. Začiatkom tohto roka podpísalo Rusko kontrakt v hodnote 1 miliardy eur na kúpu dvoch francúzskych bojových lodí. Moskva okrem toho kúpila od Francúzov aj niektoré elektronické zariadenia, od Izraela bezpilotné lietadlá a od Talianska obrnené vozidlá.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies