Rusko hrozí, že na budúci rok zablokuje Facebook

NETKY.SK • 26 September 2017, 14:31 • 2 min
Rusko hrozí, že na budúci rok zablokuje Facebook

MOSKVA - Ruský telekomunikačný úrad pohrozil, že na budúci rok zablokuje prístup na sociálnu sieť Facebook, ak rovnomenná firma, ktorá ju prevádzkuje, nebude v krajine skladovať svoje údaje.

slovakia

left justify in out

Alexander Žarov, šéf ruského federálneho telekomunikačného úradu, v utorok ruským tlačovým agentúram povedal, že úrad bude pracovať na tom, aby "donútil Facebook dodržiavať zákon" o osobných údajoch, podľa ktorého sú zahraničné spoločnosti povinné skladovať údaje v Rusku.

Žarov sa v utorok vyjadril, že ruská vláda chápe, že Facebook je "špecifickou službou", ale dodal, že vláda nebude robiť výnimky a bude musieť Facebook na budúci rok zablokovať, ak nebude zákon dodržiavať.

 

Odporcovia ruského zákona o osobných údajoch, ktorý nadobudol účinnosť v roku 2015, ho však kritizujú pre to, že potenciálne by mohol znamenať sprístupnenie údajov pre ruskú spravodajskú službu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona