Rusko hrozí preventívnymi údermi proti raketovej obrane NATO

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:21 • 2 min
Rusko hrozí preventívnymi údermi proti raketovej obrane NATO

Rusko hrozí preventívnymi údermi proti raketovej obrane NATO - Politika Rusko je pripravené použiť preventívne deštruktívnu silu , ak budú Spojené štáty pokračovať s plánmi protiraketového systému v strednej Európe. Vyhlásil to dnes náčelník ruského gener

slovakia

left justify in out

img

Rusko je pripravené použiť "preventívne deštruktívnu silu", ak budú Spojené štáty pokračovať s plánmi protiraketového systému v strednej Európe. Vyhlásil to dnes náčelník ruského generálneho štábu Nikolaj Makarov.
      K tomuto varovaniu prišlo potom, ako ruský minister obrany povedal, že rokovania o protiraketovej obrane s NATO sa blížia k mŕtvemu bodu.
      Moskva považuje protiraketové strely za hrozbu pre svoju bezpečnosť.
      USA a NATO tvrdia, že európsky protiraketový dáždnik má za cieľ chrániť krajiny pred útokmi z Iránu alebo Severnej Kórey.
      "Rozhodnutie použiť preventívne deštruktívnu silu bude prijaté, ak sa situácia zhorší," uviedol generál Makarov podľa stanice BBC.
      Ak bude protiraketový štít vybudovaný, Rusko podľa neho odpovie nasadením silnejších bojových hlavíc na svoje balistické rakety.
      Osobitná vyslankyňa amerického ministerstva obrany Ellen Tauscherová v Moskve pre agentúru AP zľahčovala Makarove vyjadrenia.
      "Už sme to počuli predtým," konštatovala. "Myslím si, že sme od toho ďaleko, ale ukazujú nám, čo sa môže stať."
      Dvojdňové rokovania medzi NATO a Ruskom sa dnes a v piatok konajú v Moskve.
      Ruský minister obrany Anatolij Serďukov povedal, že rozhovory sú "blízko mŕtvemu bodu". NATO vyjadrilo nádej na dosiahnutie dohody. 
      Protiraketový štít NATO počíta s radarmi Aegis a protiraketovými strelami na lodiach a účinnejším radarom v Turecku v prvej fáze a následne s radarom a protiraketovými strelami v Rumunsku a Poľsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies