Rusko hlási masové dezercie z jednotiek islamistov v Sýrii

NETKY.SK • 18 Október 2015, 14:29 • 2 min
Rusko hlási masové dezercie z jednotiek islamistov v Sýrii

MOSKVA - Ruské letectvo, ktoré podporuje pozemné operácie vládnej armády v Sýrii, za posledných 24 hodín podniklo 39 misií a zasiahlo 51 objektov infraštruktúry extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes v Moskve predstaviteľ ministerstva obrany Igor Konašenkov.

 

Terče náletov sa nachádzali v provinciách Hamá, Lázikíja, Damask a Aleppo. Konašenkov dodal, že všetky ruské lietadlá sa po splnení bojovej úlohy vrátili na domovskú základňu.

 

Podľa agentúry RIA Novosti Konašenkov na brífingu uviedol, že nálet na veliteľské stanovište zoskupenia Dobyvateľská armáda (Džajš al-Fatah) v provincii Hamá narušil velenie oddielom, ktorých príslušníci ušli z oblasti bojov.

 

Masovú dezerciu zaznamenali aj na východnom a severovýchodnom fronte, spresnil Konašenkov.

V súvislosti s nedostatkom bojovníkov islamisti v provincii Rakka vyhlásili mobilizáciu všetkých mužov od 14 rokov. V provinciách Hamá a Idlib zasa velitelia Frontu an-Nusra pod hrozbou zastrelenia nútia narukovať do jednotiek IS všetkých bojaschopných chlapcov a mužov.

 

Velenie IS podľa ruského ministerstva vydalo rozkaz zvýšiť počet teroristických útokov na cestách a v civilistami obývaných oblastiach a pomocou áut s nastraženou trhavinou podnikať atentáty proti postupujúcim sýrskym vládnym jednotkám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona