Rusko - Fínsko 2:3 pp a sn-Bykov:"Dve chyby nás stáli víťazstvo"

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 07:13 • 2 min
Rusko - Fínsko 2:3 pp a sn-Bykov:"Dve chyby nás stáli víťazstvo"

Rusko - Fínsko 2:3 pp a sn-Bykov:"Dve chyby nás stáli víťazstvo"

slovakia

left justify in out

img

Fínski hokejisti vyhrali vo svojom záverečnom vystúpení v osemfinálovej E-skupine MS v Bratislave nad Ruskom 3:2 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. Rusi skončili v tabuľke na štvrtej priečke, o umiestnení Fínov sa rozhodne vo večernom zápase Nemecka s Českom.

      E-skupina:
      Rusko - Fínsko 2:3 pp a sn (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
      Góly: 5. Kuliomin (Kulikov, Arťjuchin), 5. Nikulin (Zaripov, Morozov) - 27. Koivu (Puistola, Pyörälä), rozhodujúci nájazd: Immonen. Rozhodcovia: Kurmann (Švajč.), Larking (Švéd.) - Carlson, Murchison (obaja Kan.), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9292 divákov.
      Rusko: Barulin - Nikulin, Belov, Aťjušov, Ťjutin, Kalinin, Kornejev, Jemelin, Kulikov - Zaripov, Zinovjev, Morozov -  Radulov, Tereščenko, Kovaľčuk - Afinogenov, Gorovikov, Ovečkin - Arťjuchin, Kajgorodov, Kuliomin
      Fínsko: Vehanen (5. Lassila) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Pyörälä, Koivu, Ruutu - Aaltonen, Kapanen, Komarov - Granlund, Immonen, Pesonen - Lajunen, Nokelainen, Pihlström

      Rusi boli počas celej prvej tretiny aktívnejší a nad svojím súperom od úvodu dominovali. Skóre otvorili už v piatej minúte, keď Kulikovovu strelu tečoval Kuliomin tesne pred brankárom Vehanenom. Prešlo iba jedenásť sekúnd a "zborná" viedla už 2:0. Zaripov našiel zadovkou Nikulina a ten presnou strelou vyhnal Vehanena z bránky. Rusi pokračovali v ofenzívnych manévroch aj v ďalšom priebehu, do konca tretiny mali k dispozícii aj tri presilovky, ale druhý fínsky brankár Lassila si udržal čisté konto. Jeho náprotivok Barulin sa celý čas nudil, keď na neho smerovali iba tri strelecké pokusy.
      V druhej časti zapli Fíni na vyššie obrátky. Postupne prebrali aktivitu a v 27. minúte sa podarilo znížiť Koivuovi, ktorý nasmeroval Puistolovu strelu za Barulinov chrbát. Po zbytočných fauloch na oboch stranách si hráči vyskúšali aj hru štyroch proti štyrom. Tá vyšla lepšie pohyblivejším Fínom, ktorým sa v 37. minúte podarilo vyrovnať vďaka nechytateľnej delovke Niskalu.
      V úvode záverečnej časti mohol Afinogenov strhnúť zápas na ruskú stranu, no v dvoch čistých príležitostiach najprv napálil tyčku a vzápätí mieril vedľa. Ďalšie šance si vytvorili Ovečkin, Pesonen i Koivu, ale nerozhodný stav vydržal až do konca riadneho času. Rozuzlenie neprišlo ani v predĺžení a tak o víťazstve Fínov rozhodol až samostatný nájazd Immonena.
      Jukka Jalonen, tréner Fínska: "Naše oslabenia boli kľúčom k úspechu. Chlapci, ktorí tam išli, odviedli kus dobrej roboty a musím pochváliť aj nášho brankára Lassilu, za to, že nás držal nad vodou v tretej tretine. Mali sme určité problémy v defenzíve, ale Rusko je smerom dopredu špičkový tím. Samostatné nájazdy sú pre nás na tomto šampionáte šťastné."
      Vjačeslav Bykov, tréner Ruska: "Znovu sme mali výborný úvod stretnutia. Mohli sme ešte zvýšiť naše dvojgólové vedenie. Žiaľ, nestalo sa tak a ako sa nakoniec ukázalo, dve chyby nás stáli víťazstvo v tomto zápase."
      Nikolaj Kuliomin, útočník Ruska: "My sme začali výborne, Fíni naopak akoby na začiatku nestíhali, no potom začali lepšie korčuľovať. V druhej tretine sme mali niekoľko zbytočných vylúčení a oni to využili a začali hrať. Potom to už bolo 50 na 50 a nájazdy sú vždy lotéria."
      Sami Lepistö, obranca Fínska: "V prvej tretine dali góly a mali aj niekoľko ďalších šancí, no náš brankár Lassila hral veľmi dobre. Potom sme ich pribrzdili a pomohli nám aj presilovky, i keď sme neskórovali. Chceli sme skončiť s výhrou a uvidíme, koho dostaneme vo štvrťfinále. No je celkom jedno kto to bude, chceme vyhrať každý zápas. Samozrejme, že si po týchto víťazstvách veríme, no stále je na našej hre pár vecí, ktoré môžeme zlepšiť. Zápasy budú už iba ťažšie a preto musíme zlepšiť hlavne presilovky."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies