Rusko dosiahlo ústupky pri predlžovaní dohody s OPEC

NETKY.SK • 2 December 2017, 06:00 • 2 min
Rusko dosiahlo ústupky pri predlžovaní dohody s OPEC

MOSKVA - Krajiny OPEC a ostatní spracovatelia ropy, predĺžili dohodu na zníženie ťažby, ako sa aj očakávalo. Predĺžili dohodu o 9 mesiacov, ale súčasne povedali, že už rozmýšľajú ako sa z toho dostať. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

"My sme jednotní a stojíme pri sebe," vyhlásil minister energetiky Saudskej Arábie Chalid al-Falih na tlačovej konferencii po výsledkoch stretnutia vo Viedni.
 

On mal na misli nielen ruského kolegu Alexandra Nováka, ktorý sedel hneď vedľa neho, ale aj všetkých ostatných. Kartel a dalších 10 spracovateľov ropy vrátane Ruska, sa bez verejných nesúhlasov dohodli o predĺžení dohody na zníženie ťažby. Doba platnosti mala skončiť koncom marca v budúcom roku, a preto ju predĺžili na celý rok 2018.

 

Vďaka dohode sa ropa za posledný rok zvýšila v cene na 20 dolárov. Preto existovali pochybnosti, či bude Rusko ochotné dohodu predĺžiť, keď USA ťažbu naopak zvyšuje. Malý ústup ruskej pozície - je zahrnutie položky do konečného vyúčtovania, že v júni bude účinok dohody opäť ocenený a môže prehodnotiť podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona