Rusko doručilo ďalšiu pomoc na východ Ukrajiny

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 12:23 • 2 min
Rusko doručilo ďalšiu pomoc na východ Ukrajiny

MOSKVA - Do východoukrajinského Donbasu dorazili dnes ďalšie dva humanitárne konvoje, ktoré vypravilo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva 140 nákladných áut doviezlo na vojnou postihnutý východ Ukrajiny viac ako 1600 ton pomoci, predovšetkým osiva - jačmeňa, kukurice a slnečnice - na jarné siatie, uviedla agentúra TASS.

Súčasťou zásielky, ktorú vyložili v skladoch v baštách proruských separatistov Doneck a Luhansk, boli aj lieky, potraviny a ďalšie základné potreby pre obyvateľstvo. Prázdne nákladné autá sa majú ihneď vrátiť naspäť do Ruska.

 

Moskva od vlaňajšieho leta vypravila na Donbas už 22 konvojov s humanitárnou pomocou. Dodávky vyvolávali najmä z počiatku veľké znepokojenie ukrajinskej vlády i Západu, ktorý sa obával možných provokácií zo strany Moskvy a separatistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies