Rusko dokončilo supersilný raketový motor

NETKY.SK • 8 Február 2019, 17:01 • 2 min
Rusko dokončilo supersilný raketový motor

MOSKVA - Ruský vývojársky podnik Energomaš dokončil zostavovanie raketového motora na kvapalné palivo, ktorý je určený pre budúcu R) - ruskú raketu Sojuz-5, známu aj pod názvom Irtyš.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom svojho tweetu o tom počas dnešných hodín informoval riaditeľ ruskej vesmírnej agentúry (Roskosmos) Dmitrij Rogozin, ktorý dodal, že motor RD-171 MV sa teraz podrobí testom. Rogozin dodal, že pokiaľ ide o ťažnú silu, nemá tento motor vo svete obdobu.

 

 

Generálny riaditeľ Energomaš Igor Arbuzov predtým uviedol, že na modernizáciu raketového motora RD-171 M na úroveň RD-171 MV bude potrebné vyčleniť asi sedem miliárd rubľov. Táto suma zahŕňa skonštruovanie testovacieho modelu, jeho skúšky a dokončenie. 

 

 

Sojuz-5 môže byť v budúcnosti použitý na vynesenie vesmírnej lode Federacija s posádkou, na ktorej vývoji sa ešte pracuje, na nízko položenú obežnú dráhu okolo Zeme. Má byť dokončená do roku 2021, letové skúšky novej rakety sú plánované na rok 2022 z kozmodrómu Bajkonur. V tom istom roku má byť hotová aj vesmírna loď Federacija. RD-170 je najsilnejší raketový motor na kvapalné palivo. Jeho rôzne modifikácie boli používané sovietskou superraketou Energija a rusko-ukrajinskými raketami Zenit.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies