Rusko dokáže ovládať prírodu: Budú schopní vyvolať ničivú vlnu tsunami

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 11:38 • 2 min
Rusko dokáže ovládať prírodu: Budú schopní vyvolať ničivú vlnu tsunami

Vladimir Putin vo svojom príhovore avizoval, že krajina pracuje na vývoji tajomnej zbrane.

slovakia

left justify in out

Počas nedávneho príhovoru k národu, ktorý ruský prezident absolvuje pravidelne každý rok, sa Vladimir Putin vyjadril, že krajina pracuje na vývoji revolučnej zbrane. Konkrétne by malo ísť o plavidlo – ponorku. Tá bude schopná spôsobiť takú silnú vlnu tsunami, že by zmietla akékoľvek mesto na pobreží.

 

Projekt sa do nedávna označoval pojmom Status-6, teraz ho však premenovali príznačnejšie, Poseidon, podľa mocného boha morí.  V čom ale spočíva sila ponorky?

 

Podmorské plavidlo ponesie termonukleárnu bombu o sile 100 megaton. Pokiaľ tá exploduje hlboko pod morskou hladinou, vyvolá ničivú prívalovú vlnu o výške takmer 200 metrov! Podľa odborníkov by už bomba polovičnej sily spôsobila extrémne tsunami.

 

Okrem toho, že ponorka bude schopná spôsobiť hotovú apokalypsu, bude doslova nezničiteľná. Nepriateľ ju totiž svojimi zbraňami nedokáže zlikvidovať. Jedným z dôvodov bude jej nevídaná rýchlosť, popluje totiž až 104 km/h a to v takej hĺbke, kam bežné zbrane ťažko preniknú. Naraz zároveň dokáže prejsť takmer 10-tisíc kilometrov.

 

Pokiaľ by takáto ponorka zasiahla v blízkosti západného pobrežia Ameriky, úplne by zničila mestá ako Los Angeles alebo San Diego. Potopa by však nebola jediným problémom. Nakoľko by výbuch spôsobila nukleárna bomba, táto voda by bola rádioaktívna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona