Rusko dodáva Sýrii vyspelú vojenskú techniku, pomáha v boji proti teroristom

NETKY.SK • 10 September 2015, 10:23 • 2 min
Rusko dodáva Sýrii vyspelú vojenskú techniku, pomáha v boji proti teroristom

MOSKVA - Rusko dodáva sýrskej armáde vojenskú techniku vrátane ručných strelných zbraní, granátometov, moderných bojových vozidiel pechoty BTR-82A a vojenských nákladných vozidiel značky Kamaz. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na ruský denník Kommersant.

slovakia

left justify in out

Podľa Ruska má vývoz vojenskej techniky do Sýrie pomôcť vláde v Damasku v boji proti terorizmu, avšak Západ podozrieva Moskvu z toho, že zvyšovaním svojej vojenskej prítomnosti v Sýrii podporuje režim svojho dlhoročného spojenca, sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Ruská zbrojárska spoločnosť Rosoboronexport, ktorá sprostredkúva vývoz a dovoz zbraňových a obranných systémov, vývoz zbraní do Sýrie nekomentovala. Správa Kommersantu údajne vychádza z informácií získaných od zdroja z prostredia ruského exportu vojenskej techniky. Podľa tohto zdroja Sýria v minulosti zaplatila zálohu na nákup vyspelého systému protivzdušnej obrany S-300, avšak Moskva neskôr vývoz tohto zbraňového systému do Sýrie zrušila a namiesto neho dodala Damasku iné zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona