Rusko dodalo svojim jednotkám v Sýrii 710-tisíc ton vojenského materiálu

NETKY.SK • 5 December 2016, 10:32 • 2 min
Rusko dodalo svojim jednotkám v Sýrii 710-tisíc ton vojenského materiálu

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany dodalo svojim jednotkám dislokovaným v Sýrii už viac ako 710.000 ton vojenského materiálu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako uviedol námestník ministerstva obrany pre materiálno-technické zabezpečenie Dmitrij Bulgakov, v zásielkach boli rakety, strelivo, palivá a mazivá, potraviny a ďalšie položky.

 

Dodal, že na prepravu zásob bol vytvorený "unikátny logistický systém", ktorý zahŕňa všetky druhy dopravy, aké majú k dispozícii ruské ozbrojené sily a komerčné organizácie. Bulgakov dodal, že špecialisti NATO nazvali tento ruský systém zásobovania "sýrsky expres".

 

Bulgakov tiež v rozhovore pre denník Izvestija informoval o životných podmienkach vojakov na ruskej základni Humajmím v Sýrii, kde začala fungovať centrálna čerpacia stanica, na ktorej môže naraz tankovať 20 lietadiel. Vojaci majú k dispozícii jedálne, dva tradičné ruské kúpele, sklad technického zabezpečenia, sklady potravín a podobne.

 

Spresnil, že aj pre raketovú divíziu S-300 bolo v sýrskom prístavnom meste Tartús vybudované vojenské mestečko so všetkou nutnou infraštruktúrou.

 

Podľa ruského generála súčasťou ruskej vojenskej misie v Sýrii je aj poskytovanie humanitárnej pomoci tamojšiemu civilnému obyvateľstvu. Spresnil, že doteraz medzi civilistami v 200 obciach a mestách Sýrie rozdistribuovaných približne 700 ton humanitárneho nákladu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies