Rusko dodá Mjanmarsku šesť bojových lietadiel Su-30

NETKY.SK • 23 Január 2018, 20:13 • 2 min
Rusko dodá Mjanmarsku šesť bojových lietadiel Su-30

NAYPYIDAW - Na ministerstve obrany poznamenali, že tieto lietadlá budú hlavne bojové stíhačky, vojenského letectva Mjanmarska. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko dodá Mjanmarsku šesť stíhačiek Su-30. Príslušná dohoda bola dosiahnutá počas návštevy republiky ministrom obrany Ruska, generálmajorom Sergejom Shoigu. O tom informoval v pondelok zástupca vedúceho vojenského oddelenia generálporučík Alexander Fomin.

 

Podľa slov zástupcu, ruské zbrane sa veľmi dobre osvedčili pri službe v ozbrojených silách Mjanmarska. "To sú najmä vrtuľníky Mi-24, Mi-35 a Mi-17, taktiež stíhačky MiG-29, bojové výcvikové lietadlá Yak-130, raketové systémy protivzdušnej obrany "Pechora-2" a iné vojenské vybavenie," upresnil generál.

 

On taktiež povedal, že na ruských vojenských univerzitách prechádza školením viac ako 600 ľudí vojenského personálu z Mjanmarska. "To všetko posilňuje bezpečnosť v Juhovýchodnej Ázii a Ázijsko-pacifickej oblasti ako celku," dodal Fomin.

 

20. - 22. januára, Sergej Shoigu navštívil Mjanmarsko. Predovšetkým bola podpísaná medzivládna dohoda o zjednodušenom postupe pri vstupe vojnových lodí do prístavov Ruska a Mjanmarska, a tiež sa konali rokovania s hlavným veliteľom ozbrojených síl Mjanmarska, vrchným generálom Min Aung Hlaine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies