Rusko dnes smúti za obeťami záplav a havárie autobusu s pútnikmi

NETKY.SK • 9 Júl 2012, 05:47 • 2 min
Rusko dnes smúti za obeťami záplav a havárie autobusu s pútnikmi

Rusko dnes smúti za obeťami záplav a havárie autobusu s pútnikmi - Svet Deň štátneho smútku za víkendové katastrofy - obete ničivých povodní v Krasnodarskom kraji a havárie autobusu s ruskými pútnikmi na Ukrajine - vyhlásili na dnes v Rusku. Príslušný dek

slovakia

left justify in out

img

Deň štátneho smútku za víkendové katastrofy - obete ničivých povodní v Krasnodarskom kraji a havárie autobusu s ruskými pútnikmi na Ukrajine - vyhlásili na dnes v Rusku. Príslušný dekrét podpísal v nedeľu ruský prezident Vladimir Putin, informovala agentúra Interfax.
      V súlade s dekrétom na celom území Ruskej federácie a zahraničných zastupiteľských úradoch Ruska budú vlajky stiahnuté na pol žrde. Kultúrne inštitúcie a štátna televízia by nemali prezentovať zábavné programy.
      Podľa najnovšej bilancie si povodne v Krasnodarskom kraji spôsobené v noci na sobotu silnými prívalovými dažďami vyžiadali najmenej 171 ľudských životov. Prevažná väčšina obetí je z krymskej oblasti. Putin oblasť navštívil a poškodeným domácnostiam sľúbil finančnú pomoc. Nariadil tiež vyšetrovanie okolností záplav.
      V sobotu 7. júla došlo v Černigovskej oblasti na Ukrajine k havárii autobusu s ruskými pravoslávnymi pútnikmi, ktorá si vyžiadala 14 mŕtvych a 29 zranených. Vodič zrejme stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré zišlo z cesty a prevrátilo sa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona