Rusko čoraz častejšie narušuje európsky vzdušný priestor

NETKY.SK • 3 November 2014, 18:04 • 2 min
Rusko čoraz častejšie narušuje európsky vzdušný priestor

WASHINGTON - Rusko v poslednej dobe stále častejšie narušuje vzdušný priestor európskych krajín, pričom tieto narušenia sú hlbšie, početnejšie a provokatívnejšie než obyčajne.

slovakia

left justify in out

V pondelok to konštatoval vrchný veliteľ spojeneckých síl NATO v Európe, americký generál Philip Breedlove. V minulosti išlo podľa neho len o prenikanie jedného či dvoch ruských lietadiel do európskeho priestoru, teraz je však situácia iná. "Za posledný týždeň sme boli svedkami väčších a komplexnejších formácií lietadiel prenikajúcich hlbšie," vyhlásil na brífingu Pentagonu.


Severoatlantická aliancia zvýšila minulý týždeň leteckú pohotovosť pre nárast aktivity ruských leteckých síl nad východnou a severnou Európou. Aliancia navyše zaznamenala zvýšenú prítomnosť ruského letectva aj v južných oblastiach Európy, čo považuje za nezvyčajné. Výraznejšie narušenie vzdušného priestoru členských krajín však nezaznamenala. Len tento rok letectvo NATO zachytilo vyše 100 letov ruských bojových lietadiel, čo je trikrát viac než v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies