Rusko, Čína a stredoázijské krajiny sú proti vojenskej intervencii v Sýrii

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 07:05 • 2 min
Rusko, Čína a stredoázijské krajiny sú proti vojenskej intervencii v Sýrii

Rusko, Čína a stredoázijské krajiny sú proti vojenskej intervencii v Sýrii - Politika Čína, Rusko a stredoázijské krajiny vyzvali dnes na summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu v Pekingu na dialóg, ktorý by ukončil násilie v Sýrii. Členské štáty š

slovakia

left justify in out

img

Čína, Rusko a stredoázijské krajiny vyzvali dnes na summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu v Pekingu na dialóg, ktorý by ukončil násilie v Sýrii.
      "Členské štáty šanghajskej skupiny sú proti vojenskému zásahu do záležitostí tohto regiónu (Blízkeho východu a severnej Afriky), vynútenému 'odovzdaniu moci' a jednostranným sankciám," uvádza sa podľa agentúry Reuters v spoločnom vyhlásení Šanghajskej organizácie pre spoluprácu.
      Opozičná Sýrska národná rada dnes vyzvala na ozbrojené útoky proti silám prezidenta Bašára Asada. Reagovala tak na najnovšie správy o masakre v provincii Hamá, kde zahynulo vyše 80 ľudí.
      Sýrski povstalci tento týždeň oznámili, že prestali dodržiavať prímerie sprostredkované OSN. Obvinili pritom vládu z rozsiakleho krviprelievania a deklarovali potrebu obraňovať civilistov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona