Rusko, Čína a India vyzvali na zdržanlivosť na Ukrajine

NETKY.SK • 2 Február 2015, 17:27 • 2 min
Rusko, Čína a India vyzvali na zdržanlivosť na Ukrajine

PEKING - Ministri zahraničných vecí Ruska, Číny a Indie vyzvali počas rokovaní v Pekingu všetky strany zapojené do konfliktu na východe Ukrajiny, aby prejavili zdržanlivosť. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov sa dnes v Pekingu stretol na bilaterálnych rokovaniach s indickou ministerkou zahraničných vecí Sušmou Svarádžovou; neskôr sa obaja zúčastnili rokovaní s čínskym ministrom zahraničných vecí Wang I.
     

"Ministri zahraničných vecí týchto troch krajín vyzvali strany, zúčastňujúce sa vnútorného konfliktu na Ukrajine, aby prejavili zdržanlivosť a rešpektovali minské protokoly," uviedol podľa agentúry Itar-Tass ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
     

Lavrov vo svojom vyhlásení odkazoval na mierové protokoly podpísané v septembri v bieloruskej metropole Minsk švajčiarskymi, ukrajinskými a ruskými diplomatmi a vodcami proruských separatistov, bojujúcich na východe Ukrajiny, na základe ktorých malo dôjsť k ukončeniu bojov medzi vládou v Kyjeve a separatistami.
     

Dohoda z Minsku však boje na východe Ukrajiny neukončila. Jeden z vodcov separatistov a líder Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandr Zacharčenko vyhlásil dnes na východe Ukrajiny všeobecnú mobilizáciu, pričom uviedol, že do zbrane bude povolaných až 100.000 bojovníkov.
     

Zacharčenkova výzva prišla po tom, ako počas víkendu zlyhalo ďalšie úsilie o usporiadanie mierových rozhovorov, ktoré by viedli k ukončeniu ukrajinského konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies