Rusko chce zastaviť dovoz bourbonu Kentucky Gentleman

NETKY.SK • 4 August 2014, 16:40 • 2 min
Rusko chce zastaviť dovoz bourbonu Kentucky Gentleman

MOSKVA - Rusko pripravuje zastavenie dovozu bourbonu značky Kentucky Gentleman, ktorý sa vyrába v americkom štáte Kentucky.

slovakia

left justify in out

Rozširuje tak svoj zoznam výrobkov, ktorých dovoz už zakázalo. Informovala o tom agentúra Reuters, pričom sa odvolala na informácie, ktoré na svojich stránkach uverejnil ruský úrad na ochranu práv spotrebiteľa Rospotrebnadzor. Dôvodom sú podľa úradu organické chemikálie, ktoré bourbon obsahuje.

 

Rusko už skôr zakázalo dovoz ovocných štiav z Ukrajiny pre absenciu štátnej registrácie v súlade s technickými predpismi colnej únie. Tiež zakázalo dovoz väčšiny ovocia a zeleniny z Poľska pre porušenie bezpečnostných predpisov. Už v minulom roku zakázalo aj dovoz cukroviniek z továrne Roshen, ktorú vlastní ukrajinský prezident Petro Porošenko, keďže čokoláda obsahovala karcinogénnu látku. Rusko tiež obmedzilo dovoz mäsa z Moldavska. 

 

Ide o odozvu Ruska na sankcie, ktoré na Rusko uvalili EÚ a USA minulý týždeň. Tie sa zameriavajú na ruský finančný, zbrojársky a energetický sektor. V rámci týchto sankcií zverejnil Brusel mená ôsmich Rusov a názvy troch spoločností, ktorým EÚ najnovšie zmrazila majetok, pričom po najnovšom rozšírení EÚ uplatňuje v súvislosti s krízou na Ukrajine sankcie v podobe zmrazenia majetku a nevydávania cestovných víz voči 95 jednotlivcom a 23 subjektom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies