Rusko chce vyhostiť 60 pracovníkov americkej ambasády v Moskve

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 16:34 • 2 min
Rusko chce vyhostiť 60 pracovníkov americkej ambasády v Moskve

MOSKVA - Rusko sa chystá vyhostiť najmenej 60 pracovníkov amerického veľvyslanectva v Moskve. Informovala o tom v pondelok spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie zahraničného výboru ruskej Rady federácie.

slovakia

left justify in out

"Je jasné, že toto rozhodnutie bude musieť prijať politické vedenie krajiny, jasné je však aj to, že pôjde o zrkadlové opatrenie, ktoré sa bude týkať rovnakého počtu zamestnancov, keďže počet zamestnancov našich diplomatických misií je rovnaký, Spojené štáty dostanú takýto darček," povedal na margo odvetného opatrenia za vyhostenie 60 ruských diplomatov z Washingtonu pre agentúru RIA Novosti člen zahraničného výboru Rady federácie Vladimir Džabarov.

 

Rusko k odvetnému opatreniu s najväčšou pravdepodobnosťou pristúpi po tom, čo sa Spojené štáty a 14 krajín EÚ rozhodli v pondelok vyhostiť desiatky pracovníkov ruských diplomatických misií na znak solidarity s Britániou, na ktorej území došlo začiatkom marca k útoku na bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru. Británia z útoku obviňuje Rusko, ktoré akúkoľvek spojitosť s útokom odmieta.

 

Na bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju zaútočili 4. marca neznámi páchatelia, ktorí pritom podľa Británie použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Oboch našli v bezvedomí pred nákupným strediskom v Salisbury. Obaja sú stále v kritickom stave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies