Rusko chce v Belfaste uspieť a vrátiť sa na čelo tabuľky

NETKY.SK • 12 August 2013, 16:36 • 2 min
Rusko chce v Belfaste uspieť a vrátiť sa na čelo tabuľky

BELFAST - Jediným augustovým stretnutím v rámci európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie bude v stredu 14. 8. duel F-skupiny Severné Írsko - Rusko, ktorý sa hrá od 20.45 h SELČ v Belfaste a píska ho Nór Tom Harald Hagen.

slovakia

left justify in out

Zaujímavé je, že zápas týchto dvoch súperov museli už dva razy preložiť, dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Vo Windsor Parku pôvodne na 22. marca naplánované stretnutie nemohli odohrať pre nespôsobilosť hracej plochy v súvislosti so snehovou nádielkou spojenou s dažďovými prehánkami. Spomenutý nórsky arbiter vtedy spolu s delegátmi duelu po sérii kontrol ihriska rozhodol o odložení zápasu o deň neskôr, ale napokon sa nehralo ani v sobotu 23. marca. Trávnik bol totiž pokrytý ľadom a snehom. Zástupcovia národných zväzov oboch krajín sa na novom termíne (14. augusta) dohodli na aprílovej schôdzke v sídle Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu.

Favoritom stredajšieho kvalifikačného súboja v Belfaste sú hostia. Rusko prišlo po júnovej tesnej prehre v Portugalsku (0:1) o líderské postavenie v tabuľke, na svojho premožiteľa má momentálne dvojbodový odstup, ale aj o dva odohrané duely menej. Skúsený taliansky lodivod "zbornej" Fabio Capello má v 24-člennom kádri na stredajší duel k dispozícii Igora Akinfejeva, Sergeja Ignaševiča či Alexandra Keržakova, miestenka sa však neušla Andrejovi Aršavinovi zo Zenitu Petrohrad. "Myslím si, že každý chápe dôležitosť blížiaceho sa zápasu. Naša motivácia je veľká. V Severnom Írsku chceme jednoznačne uspieť," citoval portál soccerway.com slová 67-ročného Capella, ktorý ďalej poznamenal: "Atmosféra a nálada v tíme je dobrá. Teší ma, ako pracujú moji zverenci na tréningoch."

Hráci Severného Írska strelili v piatich doterajších vystúpeniach tejto kvalifikácie iba tri góly a získali iba tri body. V domácom prostredí remizovali s Luxemburskom a Azerbajdžanom zhodne 1:1, v marci nestačili na Izrael (0:2), privítajú ešte spomenuté Rusko a v septembri Portugalsko. Tréner Michael O´Neill už môže rátať so službami Kyla Laffertyho z Palerma, ktorý bol suspendovaný a nehral v dueli proti Izraelu. Naopak, k dispozícii tentoraz nie je trojica David Healy, Paddy McCourt a Chris Baird, ktorá si hľadá nové klubové pôsobenie. "V tejto situácii by ich bolo ťažké zavolať na zraz, keď neabsolvovali dostatočnú prípravu," vyjadril sa pre BBC kouč Severného Írska, ktorému patrí v šesťčlennej F-skupine 5. miesto.

Program tohtotýždňových duelov v rámci európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie:

Streda, 14. augusta:
F-skupina:
Severné Írsko - Rusko (20.45 h SELČ, Belfast)

Tabuľka F-skupiny:
1. Portugalsko 7 4 2 1 12:6 14
2. Rusko 5 4 0 1 8:1 12
3. Izrael 6 3 2 1 15:8 11
4. Azerbajdžan 7 0 4 3 3:9 4
5. Severné Írsko 5 0 3 2 3:7 3
6. Luxembursko 6 0 3 3 3:13 3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona