Rusko chce spod embarga vyňať potraviny napríklad pre diabetikov, alergikov

NETKY.SK • 15 August 2014, 06:54 • 2 min
Rusko chce spod embarga vyňať potraviny napríklad pre diabetikov, alergikov

MOSKVA - Rusko plánuje výnimky v rámci zoznamu embargovaných potravín z krajín, ktoré na Ruskú federáciu uvalili sankcie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes prvý podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič, pričom spod embarga by mali byť vyňaté napríklad potraviny pre diabetikov alebo alergikov. Informovali o tom agentúry RIA Novosti a ITAR-TASS. "Návrhy na výnimky v rámci zoznamu embargovaných potravín by sa mali týkať citlivých výrobkov pre určité skupiny obyvateľstva, ako sú napríklad diabetici," povedal Dvorkovič. Podobne by embargo nemalo platiť ani na bezlaktózové mliečne výrobky či potraviny pre alergikov.

 

Rusko minulý týždeň zaviedlo ročné embargo na dovoz viacerých potravín a poľnohospodárskych produktov z Európskej únie, USA, ale aj z Kanady, Nórska a Austrálie, teda krajín, ktoré voči Rusku zaviedli sankcie v reakcii na nekončiacu sa krízu na Ukrajine. Čo sa týka potravín, ide najmä o zeleninu, ovocie, mäso, ryby, mlieko, mliečne výrobky a morské produkty.

 

S cieľom vykompenzovať nedostatok potravín v Rusku Moskva obrátila svoju pozornosť na nové trhy. Záujem o zvýšenie vývozu svojich produktov do Ruska už dali najavo Mexiko, Brazília, Ekvádor či Argentína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies