Rusko chce rozšíriť svoj sankčný zoznam o ďalšie krajiny

NETKY.SK • 12 August 2015, 09:03 • 2 min
Rusko chce rozšíriť svoj sankčný zoznam o ďalšie krajiny

MOSKVA - Rusko plánuje pridať ďalšie krajiny na zoznam tých, na ktoré sa vzťahuje zákaz importu potravín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie je odpoveďou na sankcie, ktoré uplatňujú západné krajiny voči Moskve pre ukrajinskú krízu. Podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič nekonkretizoval, ktoré krajiny by sa mali dostať na zoznam. "Myslím, že rozhodnutie urobíme v najbližšom čase," povedal pre ruské agentúry v utorok.


Podľa agentúry Interfax pripíše Rusko na zoznam sedem krajín. Väčšinu dovozu potravín zo západných krajín Rusko zakázalo v auguste minulého roka. Ukrajina, Čierna hora, Albánsko, Island, Lichtenštajnsko. Gruzínsko a Nórsko sa stotožnili z rozhodnutím EÚ rozšíriť sankcie voči Rusku o jeden rok. Informovali o tom nedávno orgány EÚ, Proti Nórsku už sú namierené odvetné opatrenia Moskvy týkajúce sa potravín. To platí aj pre USA, Austráliu, Kanadu a krajiny EÚ.
Ruský zákaz na import potravín je aktuálne platný do 5. augusta 2016. Týka sa napríklad mäsa, rýb, ovocia, zeleniny, ale aj mliečnych výrobkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies