Rusko chce prísnejšie regulovať prístup verejnej správy na internet

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 20:03 • 2 min
Rusko chce prísnejšie regulovať prístup verejnej správy na internet

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin chce sprísniť reguláciu prístupu verejnej správy na internet. Dôležité inštitúcie ako parlament, súdy a účtovný dvor budú smieť používať iba štátom kontrolovaný "ruský segment internetu". Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Úrady budú svoje dáta ukladať na špeciálnych serveroch v Rusku. Štátny segment zostane pripojený ku globálnej sieti, avšak dáta budú pomocou kódovania chránené pred hackermi a neautorizovaným prístupom. Projekt má byť dokončený v roku 2017. Štátnu internetovú sieť kontroluje Federálna služba ochrany (FSO), ktorá zodpovedá aj za ochranu Putina.

 

Medzičasom ruský dozorný úrad pre médiá Roskomnadsor pohrozil americkým internetovým firmám zablokovaním určitých stránok. Úrad vyzval Google, Twitter a Facebook, aby zablokovali "extrémistické obsahy", napríklad, návod na samovražedné útoky alebo stránky s islamskou propagandou.

 

Roskomnadsor navyše požiadal o informácie o určitých používateľoch. Internetové portály tak museli poskytnúť údaje o blogoch s dennou návštevnosťou nad 3000 používateľov. Ochrancovia ľudských práv kritizujú tento postup ako šikanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies