Rusko chce predať okolo 19 % ropnej spoločnosti Rosnefť

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 17:59 • 2 min
Rusko chce predať okolo 19 % ropnej spoločnosti Rosnefť

MOSKVA - Ruská vláda v rámci plánu privatizácie hľadá strategického investora, ktorý by kúpil zhruba 19-percentný podiel v ropnej spoločnosti Rosnefť.

slovakia

left justify in out

Povedal to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin. Rosnefť je najväčším producentom ropy na svete. "Budeme hľadať strategického partnera, ktorý chápe a vie, že netreba byť chamtivý pri kúpe povedzme 19 % akcií spoločnosti Rosnefť," povedal Putin novinárom po televíznom programe, v ktorom raz ročne odpovedá na telefonické otázky.


"Tento partner by nemal venovať pozornosť terajšej cene akcií, ale mal by sa pozerať do budúcnosti," dodal ruský prezident. "Ak nájdeme takého partnera ... potom urobíme tento krok," konštatoval. Štátom kontrolovaný Rosnefť, v ktorom má firma BP 19,75-percentný podiel, má ruská vláda na zozname firiem pre privatizáciu v tomto roku. Cieľom privatizácie je predísť rastu deficitu štátneho rozpočtu.


Ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev v stredu povedal, že boli vybratí právni poradcovia pre privatizáciu spoločnosti Rosnefť. Firma za minulý rok vykázala rast čistého zisku o 2 % na sumu 355 mld. rubľov (RUB). V štvrtom kvartáli však Rosnefť evidoval pokles čistého zisku o takmer 53 % na 53 mld. RUB.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies