Rusko chce obnoviť letecké spojenie s Egyptom

NETKY.SK • 25 Január 2016, 12:05 • 2 min
Rusko chce obnoviť letecké spojenie s Egyptom

MOSKVA - Rusko má záujem naplno obnoviť vzťahy s Egyptom v oblasti turistického ruchu a civilnej leteckej dopravy, uviedol dnes podľa agentúry Reuters predseda dolnej komory ruského parlamentu (Dumy) Sergej Naryškin.

slovakia

left justify in out

Nevylúčil, že rozhovory o obnovení leteckej dopravy medzi oboma krajinami sa uskutočnia už tento týždeň počas jeho návštevy Egypta. "Bude to však možné len v prípade, že bude plne zaručená bezpečnosť našich občanov," povedal Naryškin.

 

Rusko pozastavilo všetky lety do Egypta potom, ako sa 31. októbra po výbuchu nálože umiestnenej v batožinovom priestore zrútilo na egyptskom Sinajskom polostrove ruské dopravné lietadlo Airbus A321 spoločnosti Kogalymavia smerujúce do Petrohradu.

 

K pádu lietadla došlo zhruba 30 minút po štarte z egyptského letiska Šarm aš-Šajch. Na palube bolo 217 cestujúcich a sedem členov posádky. Nešťastie nikto neprežil.

 

K zodpovednosti za pád lietadla sa prihlásila sinajská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies