Rusko budúci týždeň predstaví nový návrh zákona o kryptomenách

NETKY.SK • 23 December 2017, 12:00 • 2 min
Rusko budúci týždeň predstaví nový návrh zákona o kryptomenách

MOSKVA – Podľa vyhlásení vedúceho predstaviteľa ruskej vlády sa očakáva, že 28.decembra budú zákonodárnemu zboru predložené nové zákony o kryptomenách na oficiálne schválenie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruské tlačové agentúry RIA a TASS citovali pripomienky zákonodarcu Anatolija Aksakova, ktorý predsedá Výboru pre finančné trhy Štátnej dumy, že začiatkom budúceho roka by mali vstúpiť do platnosti nové zákony. Tie by mali formalizovať pravidlá okolo vytvárania a výmeny kryptomien ako Bitcoin.

 

img

Anatolij Aksakov

 

"Očakávam, že prijatie návrhu zákona o kryptomenách by mohlo byť v marci. Problém je v tom, že už teraz existuje mnoho ľudí, ktorí získavajú kryptomeny a sú podvedení. Musíme dať ľuďom príležitosť pracovať s kryptomenami legálne, aby sme ich čo najviac ochránili," uviedol Aksakov.

 

Všetky tieto vyhlásenia potvrdzujú, že Rusko nedokončí návrh zákona do konca tohto roka, ako už predtým uviedol Aksakov. Zákonodarca v septembri uviedol, že je presvedčený o konečnej podobe zákona, ktorý vstúpi do platnosti ešte pred zimou. Nový zákon však čelil sérii oneskorení, ktoré boli čiastočne spôsobené konfliktnými víziami o rozsahu navrhovaných opatrení.

 

img

Ruský prezident Vladimir Putin

 

Očakávaný krok na predloženie návrhu zákona prichádza niekoľko mesiacov po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin nariadil, aby sa vytvorili nové predpisy týkajúce sa kryptomien a technológie blockchain, vrátane pravidiel špecificky zameraných ICO metódy získavania finančných prostriedkov.

 

Aksakov citoval Putinove nariadenia, keď hovoril o práci, ktorej finalizácia sa očakáva v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch. "Máme termín určený prezidentom a po týždni bude predložený návrh zákona, o ktorom sa začne diskutovať," povedal novinárom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona