Rusko budúci rok zdvojnásobí výdavky na liečbu pacientov s HIV a na prevenciu

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:29 • 2 min
Rusko budúci rok zdvojnásobí výdavky na liečbu pacientov s HIV a na prevenciu

MOSKVA - Rusko zdvojnásobí na budúci rok výdavky na starostlivosť o pacientov s vírusom HIV a na prevenciu proti tejto chorobe. Informovala o tom dnes ruská ministerka zdravotníctva Veronika Skvorcovová.

slovakia

left justify in out

Ministerka podľa agentúry AP spresnila, že z ruského rozpočtu bude nasledujúci rok vyčlenená suma v prepočte vyše 600 miliónov dolárov na rozširujúcu sa epidémiu HIV v Rusku.
Skvorcovová už začiatkom tohto týždňa upozornila na alarmujúcu epidémiu HIV v Rusku. Vyhlásila, že koncom desaťročia sa jej šírenie úplne vymkne spod kontroly, ak sa financie na liečbu nezvýšia. Ministerka dodala, že pri súčasnom vládnom financovaní môžu poskytovať starostlivosť len necelej štvrtine HIV-pozitívnych pacientov v Rusku. Liečba HIV je v Rusku horšie finančne zabezpečená, pretože množstvo mimovládnych organizácií muselo prerušiť činnosť, aby vyhovelo ruskému zákonu, ktorý tvrdo postihuje organizácie prijímajúce financie zo zahraničia. HIV je vírus, ktorý spôsobuje smrteľnú chorobu AIDS a ničí imunitný systém napadnutého organizmu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies