Rusko bude trvať na tom, aby MMF do pomoci pre Ukrajinu zahrnul aj jej dlh

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 12:09 • 2 min
Rusko bude trvať na tom, aby MMF do pomoci pre Ukrajinu zahrnul aj jej dlh

MOSKVA - Rusko bude trvať na tom, aby Medzinárodný menový fond (MMF) do nového program finančnej pomoci pre Ukrajinu zahrnul aj dlh Kyjeva voči Moskve.

slovakia

left justify in out

V opačnom prípade Rusko nepodporí nový záchranný balík, ktorý Ukrajina veľmi potrebuje. Vyhlásil to dnes ruský minister financií Anton Siluanov. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

 

Ukrajina sa dohodla na reštrukturalizácii svojho dlhu s takmer všetkými veriteľmi, okrem Ruska. Moskva odmietla akceptovať ponúkané podmienky.

 

Rusko požičalo v roku 2013 predchádzajúcej ukrajinskej vláde 3 miliardy USD (2,65 miliardy eur) vo forme dlhopisov denominovaných v eurách. Splatnosť dlhopisov vypršala v decembri minulého roka. Moskva preto trvá na tom, že k tomuto dlhu nemôže Kyjev pristupovať rovnako ako k dlhom, ktoré má u súkromných veriteľov.

 

Siluanov dnes v rozhovore pre ruskú štátnu televíziu povedal, že Rusko bude trvať na tom, aby bolo splatenie ukrajinského dlhu voči Moskve zahrnuté do nového záchranného balíka pre Kyjev, inak ho bude Rusko vetovať.

Ukrajinská ekonomika, ktorú sužuje ozbrojený konflikt na východe krajiny, je závislá od pomoci MMF.

 

(1 EUR = 1,1324 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies