Rusko bude pripravené podporiť dohody s KĽDR, vyjadril sa v Pchjongjangu Lavrov

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 06:55 • 2 min
Rusko bude pripravené podporiť dohody s KĽDR, vyjadril sa v Pchjongjangu Lavrov

PCHJONGJANG - Moskva bude pripravená podporiť dohody so Severnou Kóreou, ktoré budú zohľadňovať záujmy všetkých zainteresovaných strán.

slovakia

left justify in out

Po rokovaniach v Pchjongjangu so severokórejským ministrom zahraničných vecí Ri Jong-hoom to uviedol vo štvrtok šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov.

 

"Keď takéto dohody budú podliehať určitému zváženiu medzinárodného spoločenstva, možnože bude potrebné, aby Bezpečnostná rada OSN podporila určité iniciatívy, samozrejme, budeme pripravení podporiť také konkrétne dohody, ktoré budú zohľadňovať záujmy všetkých zainteresovaných strán vrátane KĽDR," povedal Lavrov.

 

Pokiaľ ide o riešenie otázky jadrových zbraní na Kórejskom polostrove, podľa Lavrova nemôže byť úplné, kým sa nezrušia sankcie voči Severnej Kórei. "Pokiaľ ide o sankcie, je úplne jasné, že od začiatku diskusie o riešení jadrového problému na Kórejskom polostrove sa domnievame, že nemôže byť úplné až do zrušenia sankcií. Ale ako ďalej pokročiť, to je už na umení vyjednávačov. Ale na jednom zasadnutí sa to nedá urobiť. Na jednom zasadnutí nemôžete zabezpečiť denuklearizáciu, takže, samozrejme, musia existovať určité etapy a v každej z týchto etáp musí existovať protichodný pohyb," dodal Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona