Rusko bude pomoc pre Sýriu dopravovať koridorom východne od Grécka

NETKY.SK • 8 September 2015, 14:05 • 2 min
Rusko bude pomoc pre Sýriu dopravovať koridorom východne od Grécka

ATÉNY - Rusko plánuje využiť na prepravu pomoci pre Sýriu inú trasu než doteraz, keď na lety svojich lietadiel do Sýrie využívalo grécky vzdušný priestor. S odvolaním sa na hovorcu gréckej vlády o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu nová trasa sa nachádza východne od Grécka. Ruská tlačová agentúra RIA Novosti však dnes informovala, že grécke ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ nepotvrdilo, že by sa ruská strana bola rozhodla dopravovať pomoc do Sýrie iným vzdušným koridorom. Reuters pripomenul, že Spojené štáty adresovali Grécku žiadosť, aby odoprelo Rusku využívanie gréckeho vzdušného priestoru.

 

RIA Novosti v pondelok s odvolaním sa na diplomatický zdroj uviedla, že Grécko požiadavku USA odmietlo. Moskva žiadala o povolenie prevádzkovať uvedené lety do 24. septembra. Washington adresoval žiadosť Aténam po tom, ako v sobotu vyjadril Moskve znepokojenie nad správami o zvyšujúcej sa ruskej vojenskej prítomnosti v Sýrii.

 

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí v pondelok vo vyjadrení k telefonátu medzi šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom a ministrom zahraničných vecí USA Johnom Kerrym vyhlásila, že Rusko nikdy neskrývalo, že s cieľom bojovať proti terorizmu dodáva vojenskú techniku vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona