Rusko bude pokračovať v predaji zbraní pre Sýriu

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 07:41 • 2 min
Rusko bude pokračovať v predaji zbraní pre Sýriu

Rusko bude pokračovať v predaji zbraní pre Sýriu - Politika Napriek výzvam Západu na zastavenie vyzbrojovania režimu prezidenta Bašára Asada nevidí Rusko nijaký dôvod na obmedzenie vojenskej spolupráce so Sýriou. Uviedol to dnes námestník ruského ministra

slovakia

left justify in out

img

Napriek výzvam Západu na zastavenie vyzbrojovania režimu prezidenta Bašára Asada nevidí Rusko nijaký dôvod na obmedzenie vojenskej spolupráce so Sýriou. Uviedol to dnes námestník ruského ministra obrany Anatolij Antonov. Citovala ho agentúra AP.
      Moskva bude podľa neho existujúce kontrakty na dodávky zbraní do Sýrie dodržiavať.
     Rusko sa teší "dobrej, silnej, vojensko-technickej spolupráci so Sýriou a nevidíme nijaký dôvod na jej prehodnotenie," povedal Antonov pre novinárov.
      V januári ruská loď podľa správ priviezla do Sýrie tony zbraní a munície. 
      Rusko spolu s Čínou vetovalo rezolúcie BR OSN o Sýrii, hroziace sankciami kvôli násilnému potláčaniu opozičných protestov. Podľa odhadov OSN zahynulo už v rok trvajúcom konflikte vyše 7500 ľudí.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies