Rusko bude naďalej podporovať Donbas humanitárnou pomocou

NETKY.SK • 8 Júl 2018, 22:20 • 2 min
Rusko bude naďalej podporovať Donbas humanitárnou pomocou

DONECK - Ďalšia humanitárna pomoc bola zaslaná do regiónu 28. júna, poznamenal veľvyslanec Ruska v OSCE Alexander Lukaševich. Informuje TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rusko protestuje proti kyjevskej politike potláčania nespokojných na Donbase a bude naďalej podporovať obyvateľstvo s potravinami a základnými vecami. O tom vyhlásil vo štvrtok veľvyslanec Ruska v OSCE Alexander Lukaševich na stretnutí stálej rady tejto organizácie vo Viedni. 

 

Sekretariát OSCE, skupina pozorovateľov na hraničnom prechode Gukovo a Doneck, a tiež vedenie špeciálnej monitorovaciej misie OSCE, boli vopred informovaní o dátume prechodu a obsahu humanitárneho konvoja. 

 

“Ukrajinskí colníci a pohraničná stráž, ako aj predtým, mali možnosť spolu so svojimi ruskými kolegami sa zúčastniť na kontrole tovaru. Toto potvrdzujú aj pozorovatelia OSCE,” poznamenal Lukaševich, a taktiež vyzval západné krajiny aby ovplyvnili Kyjev na vykonávanie minských dohôd. 

 

Ukrajinská strana úplne odmieta plniť politické odseky a dohody s odkazom na nevyriešené otázky bezpečnosti.

       

Pritom, veľvyslanec Ruska v OSCE dodal, že Spojené štáty sú zodpovedné za následky dodávok svojich zbraní Ukrajine.

       

V júni "Ukroboronprom" oznámil, že Spojené štáty dodajú Ukrajine guľomety pre nový bojový modul. Okrem toho v máji ukrajinský prezident Petro Porošenko uviedol, že poskytnuté americké protitankové raketové systémy Javelin, budú použité vo vojnovej zóne na Donbase v prípade rozsiahlej ofenzívy opolčencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona