Rusko bude aj naďalej podporovať prezidenta Madura

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 14:29 • 2 min
Rusko bude aj naďalej podporovať prezidenta Madura

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov počas dnešného dňa vyhlásil, že Moskva bude aj naďalej podporovať venezuelskú vládu prezidenta Nicolása Madura. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Šéf ruskej diplomacie kritizoval USA za "cynickú kampaň, cieľom ktorej je zvrhnúť legitímnu venezuelskú vládu", pričom ostro varoval Washington pred uskutočnením vojenskej intervencie v tejto juhoamerickej krajine. Dodal, že Rusko už poslalo Venezuele dodávku humanitárnej pomoci a poskytne ich ešte viac.

 

img

 

"Rusko bude naďalej podporovať venezuelskú vládu v jej snahe riešiť sociálne a ekonomické problémy krajiny, a to aj prostredníctvom poskytovania legitímnej humanitárnej pomoci," vyhlásil podľa agentúry AFP Lavrov po rokovaní s venezuelskou viceprezidentkou Delcy Rodríguezovou v Moskve.

 

img

 

Rusko a Čína vo štvrtok využili právo veta na pôde Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN), aby zablokovali rezolúciu predloženú Spojenými štátmi, ktorá žiadala nové prezidentské voľby vo Venezuele a nerušené dodávky humanitárnej pomoci. Návrh USA podporilo deväť krajín vrátane Francúzska, Nemecka a Veľkej Británie. Juhoafrická republika hlasovala proti rezolúcii a Indonézia, Rovníková Guinea a Pobrežie slonoviny sa hlasovania zdržali.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies