Rusko a USA vyzvali vládu v Kyjeve i proruských separatistov na priame rokovania

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 07:45 • 2 min
Rusko a USA vyzvali vládu v Kyjeve i proruských separatistov na priame rokovania

MOSKVA - Ruská federácia a USA vyzvali dnes ukrajinskú vládu a proruských separatistov z Donbasu na priame rokovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obe konfliktné strany by mali naplniť obsah mierového plánu, upozornili dnes v Moskve námestník ruského ministra zahraničných vecí Grigorij Karasin a námestníčka amerického ministra zahraničných vecí pre európske a eurázijské záležitosti Victoria Nulandová.

 

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na ruské ministerstvo zahraničných vecí. Podľa rovnakého zdroja sa obe strany vyslovili za úzku spoluprácu pri riešení ukrajinskej krízy. Nulandová podľa ruských tlačových agentúr apelovala predovšetkým na členov Kontaktnej skupiny, aby prispeli k dosiahnutiu pokroku v mierovom procese.

 

Americká predstaviteľka v sobotu navštívila Kyjev, kde novinárom povedala, že Washington plánuje rozšíriť svoju účasť na zabezpečení realizácie minských dohôd v spolupráci s Európskou úniou a normandskou štvorkou - formátom, ktorý tvoria Rusko, Ukrajina, Nemecko a Francúzsko. Od nedele je v Moskve.

 

Nulandovej cesta prišla po minulotýždňovom stretnutí amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, s ktorými hovoril o záležitostiach, ako je konflikt na Ukrajine a občianska vojna v Sýrii.

 

Návštevu americkej diplomatky označil kremeľský hovorca Dmitrij Peskov podľa agentúry Reuters za náznak zlepšujúcich sa vzťahov medzi Moskvou a Spojenými štátmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies