Rusko a USA sa zhodli, že násilie v Sýrii ukončí politické riešenie

NETKY.SK • 13 September 2013, 22:00 • 2 min
Rusko a USA sa zhodli, že násilie v Sýrii ukončí politické riešenie

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, vyslanec OSN Lachdar Brahímí a americký minister zahraničných vecí John Kerry sa na dnešnom rokovaní v Ženeve zhodli, že len politické riešenie môže ukončiť násilie v Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lavrov a Kerry budú pokračovať vo svojich ženevských rokovaniach v sobotu, citovala ruská tlačová agentúra RIA-Novosti nemenovaný zdroj z ruskej delegácie. "Rozhovory medzi ruskou a americkou delegáciou sa ešte neskončili a budú pokračovať zajtra," citovala tento zdroj agentúra Reuters.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo svojom vyhlásení uviedlo, že všetci traja vyššie menovaní sa dohodli na opätovnom stretnutí v New Yorku na Valnom zhromaždení OSN v druhej polovici septembra. O kríze v Sýrii budú v pondelok rokovať v Paríži ministri zahraničných vecí Británie, Francúzska a USA. "Je to pokračovanie súčasných rozhovorov o Sýrii," povedal hovorca francúzskeho ministra Philippe Lalliot.

Obama: Dohoda o zničení sýrskych chemických zbraní musí byť overiteľná

Americký prezident Barack Obama dúfa, že rozhovory o plánovanom zničení sýrskych chemických zbraní sú úspešné. Dodal ale, že bude trvať na tom, aby dohoda bola "overiteľná a vymožiteľná". Obama svoje slová predniesol po rokovaní v Oválnej pracovni Bieleho domu s kuvajtským emirom, šejkom Sabáhom al-Ahmadom as-Sabáhom. "Zdieľal som s emirom svoju nádej, že rokovania, ktoré práve prebiehajú medzi ministrom zahraničných vecí Kerrym a ministrom zahraničných vecí Lavrovom v Ženeve, prinesú ovocie," povedal Obama. "Ale zopakoval som, čo som povedal verejne, že každá dohoda musí byť overiteľná a vymožiteľná," citovala prezidenta agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies