Rusko a Ukrajina sa nedohodli na dodávkach plynu

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 06:43 • 2 min
Rusko a Ukrajina sa nedohodli na dodávkach plynu

VIEDEŇ - Rusku a Ukrajine sa nepodarilo uzavrieť dohodu o dodávkach plynu pre tretí štvrťrok. Po dnešných rokovaniach vo Viedni o tom informovali ruský minister energetiky Alexander Novak a jeho ukrajinský rezortný partner Volodymyr Demčyšyn. Ďalšie kolo rokovaní je podľa Demčyšyna naplánované na september.

slovakia

left justify in out

Po neúspešných rokovaniach ukrajinská štátna plynárenská spoločnosť Naftogaz oznámila, že od 1. júla prestane nakupovať plyn od ruského koncernu Gazprom, kým nedôjde k uzavretiu novej dohody, uviedla agentúra Reuters.
Tranzit plynu cez Ukrajinu do Európy bude podľa Naftogazu pokračovať, informovala agentúra DPA.


Alexander Novak označil rozhodnutie Naftogazu prestať nakupovať plyn za politické. Cieľom rokovaní vo Viedni, ktoré sprostredkovala Európska komisia, bolo zabezpečiť novú dohodu o dodávkach plynu, keďže predchádzajúci kontrakt dnes vypršal.


"Ako ukázala dnešná schôdzka, strany majú stále ďaleko k dohode," konštatoval podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič. Uviedol, že plánuje usporiadať nové rokovania, aby strany uzavreli dohodu ešte pred koncom leta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies