Rusko a Severná Kórea hovoria o prípadnej návšteve vodcu Kim Čong-una v Moskve

NETKY.SK • 5 September 2018, 17:15 • 2 min
Rusko a Severná Kórea hovoria o prípadnej návšteve vodcu Kim Čong-una v Moskve

MOSKVA - Moskva a Pchjongjang hovoria o prípadnej návšteve severokórejského vodcu Kim Čong-una v Rusku. S odvolaním sa na poradcu Kremľa Jurija Ušakova o tom v stredu informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Možnosť takejto návštevy sme prerokovali, pozvánku sme odoslali, diskutujeme o nej s kórejskými predstaviteľmi, doposiaľ však nebol stanovený žiadny dátum, nie je ešte jasná ani odpoveď kórejskej strany," povedal v stredu Ušakov novinárom.

 

Tlačová agentúra KCNA v auguste informovala, že ruský prezident Vladimir Putin pozval Kima a juhokórejského

prezidenta Mun Če-ina na ekonomické fórum, ktoré sa bude konať v septembri vo Vladivostoku, hoci nie je známe, či vodca Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) na toto pozvanie odpovedal.

 

"Potvrdzujem, že som pripravený na skoré stretnutie s Vami a rokovanie o naliehavých otázkach vzájomných vzťahov, ako aj o dôležitých regionálnych záležitostiach," uviedol Putin vo svojom odkaze, z ktorého v auguste citovala KCNA.

 

Zmena diplomatickej klímy na Kórejskom polostrove od zimných olympijských hier priniesla stretnutia Kima s Munom, čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom i americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies