Rusko a Saudská Arábia uzavreli miliardovú dohodu o dodávke zbraní

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 11:11 • 2 min
Rusko a Saudská Arábia uzavreli miliardovú dohodu o dodávke zbraní

MOSKVA – Rusko a Saudská Arábia sa dohodli na predbežnom kontrakte za miliardy amerických dolárov. Predmetom obchodu budú hlavne strelné zbrane.

slovakia

left justify in out

Dodávka zbraní z ruskej federácie do Arábie sa odhaduje v celkovom objeme na 3,5 miliardy USD. Saudi si však kladú podmienku. Výrobu zbraní chcú premiestniť do ich krajiny. "Teraz sme spustili nové kolo rozhovorov a uzavreli predbežnú dohodu za 3,5 miliardy dolárov. Pravda, Saudovia si kládli podmienku, že kontrakt bude platiť, pokiaľ im odovzdáme časť technológií a zahájime výrobu na území kráľovstva. Premýšľame o tom, o čo sa dá podeliť. Najjednoduchšie je postaviť fabriku na výrobu strelných zbraní koncernu Kalašnikov," povedal riaditeľ štátnej spoločnosti Rostech Sergej Čemezov.

 

Spoločnosť vznikla v roku 2007, jej hlavným cieľom bolo napomáhať vývoju, výrobe a vývozu zbrojárskych výrobkov pre civiliné obyvateľstvo ako aj pre profesionálne vojenské využitie. Saudi prejavili najväčší záujem o preslávené pušky Kalašnikov AK-47 a jej modernejších modelov. Rostech zahŕňa stovky organizácií, vrátane 14 holdingov, z ktorých 11 pôsobí vo sfére zbrojného priemyslu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies