Rusko a Saudská Arábia sa stále nezhodujú v otázke budúcnosti Bašára Asada

NETKY.SK • 11 August 2015, 13:50 • 2 min
Rusko a Saudská Arábia sa stále nezhodujú v otázke budúcnosti Bašára Asada

MOSKVA - Postoj Rijádu ku konfliktu v Sýrii sa nezmenil a Saudská Arábia s tamojším prezidentom Bašárom Asadom do budúcnosti nepočíta, vyhlásil dnes v Moskve saudskoarabský minister zahraničných vecí Ádil Džubajr.

slovakia

left justify in out

Jeho slová zazneli po schôdzke so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom.

 

Rusko je kľúčovým spojencom Asada a chce ho zapojiť do medzinárodného boja proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS).

Agentúra Reuters uviedla, že Moskva v uplynulých dňoch nadviazala množstvo diplomatických kontaktov na vysokej úrovni, propagujúc myšlienku koaličného boja proti IS.

 

Ádil Džubajr však povedal, že Asad je len súčasťou problému, nie jeho riešením. Vylúčil tak akúkoľvek koalíciu, ktorá by dala dohromady Asada a Saudskú Arábiu.

 

Džubajr taktiež oznámil, že Rijád má záujem o kúpu prvotriednych ruských zbraní vrátane rakiet Iskander. Dúfa, že rokovania, ktoré by viedli k uzavretiu kontraktu, sa čoskoro skončia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona