Rusko a MVČK vyzvali Sýriu na denné humanitárne prímerie

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 07:49 • 2 min
Rusko a MVČK vyzvali Sýriu na denné humanitárne prímerie

Rusko a MVČK vyzvali Sýriu na denné humanitárne prímerie - Politika Rusko sa pripojilo k Medzinárodnému výboru Červeného kríža (MVČK) a vyzvalo dnes sýrsku vládu a povstalcov, aby bezodkladne zaviedli denné dvojhodinové humanitárne prímerie. Informovalo o

slovakia

left justify in out

img

Rusko sa pripojilo k Medzinárodnému výboru Červeného kríža (MVČK) a vyzvalo dnes sýrsku vládu a povstalcov, aby bezodkladne zaviedli denné dvojhodinové humanitárne prímerie. Informovalo o tom ruské ministerstvo zahraničných vecí po dnešnom rokovaní šéfa diplomacie Sergeja Lavrova s prezidentom MVČK Jakobom Kellenbergerom.
      MVČK presadzuje zavedenie prímeria na dennom základe medzi vládnymi silami a vzbúrencami v Sýrii, ktoré by umožnilo dodávky pomoci pre civilistov a odvoz zranených.
      "Strany vyzvali sýrsku vládu a všetky ozbrojené skupiny, ktoré sú proti nej, aby bezodkladne súhlasili s dennými humanitárnymi prestávkami," vyhlásilo ruské ministerstvo. 
      Rusko dvakrát vetovalo Západom podporované rezolúcie o Sýrii v Bezpečnostnej rade OSN. Vzhľadom na úzke vzťahy s Damaskom ostáva jednou z mála krajín, ktoré ešte majú vplyv na sýrskeho prezidenta Asada.
      V konflikte v Sýrii podľa odhadov OSN prišlo za rok o život viac ako 8000 ľudí.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies