Rusko a Francúzsko spoločne dodajú humanitárnu pomoc sýrskej Dume

NETKY.SK • 22 Júl 2018, 00:28 • 2 min
Rusko a Francúzsko spoločne dodajú humanitárnu pomoc sýrskej Dume

MOSKVA - Rusko a Francúzsko spoločne dodajú v najbližšom čase humanitárnu pomoc sýrskej Východnej Ghute. Informuje Lide.ru.

slovakia

left justify in out

Projekt sa realizuje v súlade s rozhodnutím, ktoré 24. mája prijali ruskí a francúzski lídri. Humanitárny projekt bude realizovaný tak, aby spĺňal potreby obyvateľov, ktorí v Dume (Východná Ghuta), potrebujú pomoc. 

 

"Najmä na poskytovanie núdzovej lekárskej starostlivosti v nemocniciach vedených sýrskym arabským Červeným polmesiacom," píše sa v komuniké, ktoré je uverejnené na internetovej stránke ministerstva zahraničných vecí Ruska. 

     

Projekt sa realizuje v súlade s rozhodnutím, ktoré prijali 24. mája prezident Ruska a Francúzska. Pomoc pozostáva z medicínskych náležitostí pre 500 ťažko zranených ľudí, ako aj základných liekov na liečbu 15 000 drobných zranení. 
     

Rusko zabezpečí dodávku nákladu do Sýrie letecky z Francúzska, sprievod tovaru po príchode sa uskutoční v súlade s pravidlami OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona