Rusko a Čína zahájili spoločné vojenské cvičenie

NETKY.SK • 1 September 2022, 17:25 • 2 min
Rusko a Čína zahájili spoločné vojenské cvičenie

MOSKVA - Okrem Číny a Ruska sa cvičenia Vostok 2022 zúčastnia i vojaci z ďalších krajín.

slovakia

left justify in out

Cvičenie armád jednotlivých krajín má trvať do 7. septembra, odohrávať sa má na viacerých cvičných plochách na ruskom Ďalekom východe a vo vodách pri ruskom východnom pobreží. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že aktívna časť manévrov sa začala dnes ráno bojovým cvičením vzdušných síl, manévrami jednotky protivzdušnej obrany a simuláciou odstraňovania mín v Japonskom mori, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

 

img

 

„Posádky bojového letectva budú nacvičovať zachytávanie vzdušných cieľov... a podnikanie náletov na pozemné ciele," uviedol ruský rezort obrany. Zároveň zverejnil aj fotografiu, ktorá zachytáva ako, vykonáva manévre protilietadlový systém Pancir.


Podľa Moskvy sa na cvičeniach Vostok 2022 zúčastní vyše 50 000 vojakov a vyše 5 000 kusov vojenskej techniky vrátane 140 lietadiel a 60 lodí.

 

img

 

Okrem Ruska sa na ňom zúčastní aj niekoľko jeho susedných krajín ako aj Sýria, India a Čína, ktorá je dôležitým spojencom Ruska. Podobné cvičenia sa konali naposledy v roku 2018.

Keď Čína v auguste potvrdila svoju účasť na týchto cvičeniach, uviedla, že spoločné vojenské manévre „nesúvisia so súčasnou medzinárodnou ani regionálnou situáciou."

Z domova: Prezidentka: „Na rozdiel od Fica ja vždy dodržiavam Ústavu SR."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies