Rusko a Čína vyvíjajú nové deštruktívne zbrane na vojnu vo vesmíre!

NETKY.SK • 19 Február 2018, 12:20 • 2 min
Rusko a Čína vyvíjajú nové deštruktívne zbrane na vojnu vo vesmíre!

WASHINGTON - Podľa správy amerických tajných služieb by v priebehu niekoľkých rokov mohlo Rusko a Čína vlastniť deštruktívne zbrane pripravené k použitiu na vojnu vo vesmíre.

slovakia

left justify in out

Jedná sa predovšetkým o zbrane zamerané proti satelitom, ktoré zahŕňajú aj balistické strely schopné zničiť nepriateľské satelity na orbite. „Vlády v Moskve a Pekingu chcú vyvinúť protisatelitné zbrane za účelom možného výrazného zníženia vojnovej efektivity Spojených štátov a ich spojencov,“ uvádza sa v novej správe, ktorá vznikla z informácií poskytnutých americkými bezpečnostnými službami FBI, CIA a NSA. Informovala o tom televízia CNBC.

 

„Predpokladáme, že pokiaľ by budúci konflikt zahŕňal tiež Čínu alebo Rusko, tak by pre nepriateľa nebol problém si zdôvodniť zostrelenie amerických a spojeneckých satelitov,“ píše sa v správe, v ktorej taktiež stojí, že: „Najväčšie starosti vzbudzujú ruské a čínske experimentálne satelity, ktoré na orbite vykonávajú sofistikované aktivity, z nich niektoré už dnes slúžia k vyvíjaniu vesmírnych zbraňových systémov.“

 

Satelity vo vesmíre sú z vojenského hľadiska veľmi dôležité. Slúžia napríklad pri navigácii vojsk, navádzaní rakiet a neustále vyhodnocujú a sledujú činnosť nepriateľa či konkurentov. Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching sa vôbec netaja svojimi vojenskými ambíciami, ktoré majú konkurovať USA, takže vojna veľmocí vo vesmíre už nemusí byť také úplné sci-fi, ako bola vnímaná doposiaľ.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona