Rusko a Čína: Spolupráca v novej ére

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 15:47 • 2 min
Rusko a Čína: Spolupráca v novej ére

PEKING - Návšteva ruského prezidenta Vladimíra Putina v Číne v júni poskytne nový impulz na realizáciu potenciálu strategického partnerstva oboch krajín. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Rusko očakáva, že blížiaca sa návšteva ruského prezidenta Vladimira Putina v Číne v júni poskytne nový impulz na realizáciu potenciálu strategického partnerstva oboch krajín, uviedol ruský námestník ministra zahraničných vecí Igor Morgulov. 

 

„Ako už bolo spomenuté, hlavnou politickou udalosťou tohto roka v našich bilaterálnych vzťahoch bude určite návšteva prezidenta Putina v Číne budúci mesiac a plánované stretnutie na najvyššej úrovni, prípravy sú v plnom prúde,“ - povedal Morgulov pri otváracom ceremoniáli na medzinárodnej konferencii - Rusko a Čína: spolupráca v novej ére.

 

Podľa neho, Ruská federácia očakáva, že výsledkom bude nielen potvrdenie bilaterálneho strategického partnerstva, ale taktiež impulz k rozšíreniu a realizácii jeho takmer neobmedzených možností." Očakáva sa, že ruský prezident v júni tohto roku navštívi Čínu, a taktiež sa zúčastní summitu vedúcich predstaviteľov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu v čínskom meste Qingdao, ktorý sa uskutoční 9 - 10. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies