Rusko a Čína plánujú prvýkrát spoločné námorné cvičenie v Stredozemnom mori

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 14:20 • 2 min
Rusko a Čína plánujú prvýkrát spoločné námorné cvičenie v Stredozemnom mori

PEKING - Ruské a čínske vojenské námorníctvo uskutočnia v polovici mája po prvý raz spoločné cvičenie v Stredozemnom mori, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Čínske ministerstvo obrany uviedlo, že na cvičení pod názvom Joint Sea 2015 sa zúčastní deväť lodí. Tri z nich budú čínske plavidlá, ktoré v súčasnosti hliadkujú v rámci protipirátskej operácie pri pobreží Somálska. Cvičenie v Stredomorí bude podľa Pekingu obsahovať záchranné, zásobovacie a ďalšie operácie vrátane ostrej streľby.

 

Agentúra AP upozornila, že Čína pokračuje v spolupráci s Ruskom v čase, keď veľká časť medzinárodného spoločenstva sa od Moskvy odvracia pre jej podporu separatistických povstalcov na Ukrajine.

 

Čínsky prezident Si Ťin-pching plánuje zúčastniť sa na oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Moskve 9. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona