Rusko a Česká republika podpísali dohody na 20 miliárd dolárov

NETKY.SK • 22 November 2017, 20:37 • 2 min
Rusko a Česká republika podpísali dohody na 20 miliárd dolárov

MOSKVA - Prezident Českej republiky poznamenal, že Praha má záujem nielen v rozvoji hospodárskej spolupráce s Moskvou, ale aj pri zvýšení počtu turistov z Ruska.

slovakia

left justify in out

Rusko a Česká republika podpísali 13 dokumentov o spolupráci v oblasti ekonomiky, za celkovo približne 20 miliárd dolárov. O výsledkoch návštevy českej delegácie informoval prezident Miloš Zeman.

 

 

"Čo sa týka konkrétnych dohôd a základných dojednaní, 10 z nich bude podpísaných v Moskve, počas návštevy českej delegácie a ešte tri v Jekaterinburgu. Celkový objem podpísaných dohôd dosiahol 20 miliárd dolárov," povedal Zeman.

 

Česká delegácia pozostávala zo 140 podnikateľov, zdôraznil Český prezident a pripomenul, že počas návštevy vo Francúzku ho sprevádzalo len 14 podnikateľov. "Z toho môžeme konštatovať aké je Rusko pre nás dôležité," povedal prezident českej republiky.

 

Zeman poznamenal, že v Českej republike teraz študuje 6-tisíc študentov z Ruska. Podľa jeho slov, jeho krajina má v zaujme nielen o vývoj ekonomickej spolupráce s Ruskom, ale potrebuje aj zvýšenie počtu ruských turistov. Ruská strana má tiež záujem v rozvíjaní obojstranných vzťahov a Putin oceňuje snahy Zemana vo vývoji vzťahov medzi Ruskom a Českou republikou.

 

"Ak k nám prichádzajú hostia, určite sa stretnú so vzájomnou ochotou a ústretovosťou," povedal Peskov. Prezidenti Ruska a Českej republiky diskutovali o obojstranných, celoeurópskych a medzinárodných otázkach. Návšteva Zemana do Ruskej Federácie je jednou z posledných ciest do zahraničía, svojho päťročného obdobia pobytu na najvyššej štátnej pozícii v Česku, kde v januári 2018 sa budú konať prezidentské voľby, na ktorých sa Zeman bude usilovať o opätovné zvolenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies