Rusko a Bosna podpísali dohodu o vyrovnaní dlhu z obdobia Sovietskeho zväzu

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 18:26 • 2 min
Rusko a Bosna podpísali dohodu o vyrovnaní dlhu z obdobia Sovietskeho zväzu

SARAJEVO - Bosna a Rusko podpísali dohodu o vyrovnaní dlhu Moskvy voči tejto balkánskej krajine vo výške 125 miliónov dolárov, ktorý pochádza ešte z obdobia Sovietskeho zväzu (ZSSR).

slovakia

left justify in out

Bosnianske ministerstvo financií oznámilo, že vďaka dohode podpísanej dnes v Moskve sa Bosna stane jedinou bývalou juhoslovanskou republikou, ktorá dostane dlh v hotovosti.

Celá suma bude podľa očakávania splatená do konca mája, ale tento časový plán závisí aj od skutočnosti, ako rýchlo bosniansky parlament zmluvu ratifikuje.

Rusko v roku 2003 prevzalo zodpovednosť za dlh Sovietskeho zväzu voči bývalej Juhoslávii, ktorý dosahuje výšku 1,3 miliardy dolárov. Dlh pochádza prevažne z obchodných dohôd, na základe ktorých komunistická Juhoslávia dodávala Sovietskemu zväzu spotrebný tovar.

Moskva už vyrovnala časti dlhu, na ktoré si nárokovali nástupnícke štáty Juhoslávie, a splatila im ich vo forme tovaru a služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies